Dräktighetsdagbok

23. aug, 2013

Nu har tempen börjat hoppa. Imorse 06.30 låg den på 37,6, 10.00 temp 37,1, 11.30 uppe igen på 37,4. Det som är vanligast innan valpning är att tempen går ner under 37 grader för att när det är dags har den stigit igen. 

Hon är även ute och gräver, har ett hål som är hur djupt som helst och det gör hon för att värkarbetet skall komma igång. 

Nej nu skall även jag ta plats på soffan och vila några timmar.................

Vi hörs imorgon! Kram Irene och Daizie

23. aug, 2013


Daizie vilar ut i soffan så hon är piggelin när bebisarna kommer, jag skall göra henne sällskap en stund, vet inte om det blir någon sömn inatt!

22. aug, 2013

Hej i gen

Nu närmar det sig med stormsteg att vår Daizie skall bli mamma, känns som de små kan komma vilken dag som helst. 

Daizie är "så" stor. Tempar morgon och kväll men det är fortfarande stabilt. Hon ville inte äta idag på morgonen men lite fiskbullar slank ner, hon får det hon tycker är godast just nu för att få i sig någonting. Valplådan bäddad. Buntar med handdukar på plats, lite bomullstråd till de små navelsträngarna, ja allt finns på plats.

Daizie hör Mickans små valpar genom väggen på nätterna, vill gärna in till dom. Idag skall jag gå ner med Daizie när Mickan går ut så hon får se vad som finns där inne, tror hon blir lugnare då.

Det är så spännande, tänk nästa vecka den här tiden då vet vi alla vad som fanns i den runda magen.

Kram från Irene och Daizie 

 

20. aug, 2013

Nu börjar det bli riktigt tungt för Daizie. Idag är hon inte speciellt matglad, vi får försöka lite senare igen. Mäter 95 cm runt magen. Vi tar tempen 2 gånger för att ha koll på henne. Jag sover med henne vid hennes valplåda, vill vara nära hela tiden, hon är som min egen skugga.

Längtar nu att de små skall komma, spännande skall det bli så fortsättning följer.....

17. aug, 2013
Daizie är nu verkligen rätt så rund. Mäter hela 94 cm runt magen. Det börjar bli jobbigt med att ta sig upp och ner för trappan.
Daizies mamma har fått sina två kullar på dygn 60 så vi får väl se här  i slutet av veckan om hon går i sin mors fotspår.
Har börjat tempa även Daizie då det känns som det hela kan komma igång lite tidigare. (Tät kontakt nu med Eva på Cream Of Pearl`s som fött upp Daizie). Kommer lätt upp frågor kring det mesta nu.
Ej speciellt hungrig idag men det går lite upp och ner. Bild på Daizie kommer senare idag.
Kram till alla som följer oss....................