Dygn 40, 2019-04-17

Godmorgon!

Bizzie växer och frodas runt lilla magen hon med. Vi har nu kommit ända fram till dygn 40 och nedräkningen kan snart börja.

Jag mäter magen en gång i veckan och vid första mätningen var Bizzie 69 cm och vid mätningen i måndags hela 81 cm. Spännande är det.

Hon äter bra, mår bra ja allt sammantaget så mår hon super.

Bizzie har fortfarande lite känningar av sin tå på vä bakben men det blir bättre och bättre. När det är för mycket grus där hon skall fram så går det mycket snabbt att fara iväg på tre  ben! Hon är så duktig.

De små fostren är nu cirka 7 cm långa och pälsen börjar växa runt dag 45. I slutet på nästa vecka kommer kommer de små vara så starka så vi kommer kunna känna dem!

Det var lite uppdatering här innan påskHjärta

Dygn 31, 2019-04-08

Hej!

Även älskade Bizzie har varit hos på veterinärerna i Upplands Väsby och tagit ultraljud och det blir smått i början på maj. Helt underbart och vår härliga Silver skall bli pappa.

Bizzie mår som en primadonna alltså hur bra som helst. Denna lilla prinsessa sover numera i min säng då hon förra veckan råkade ut för en liten olycka och bröt yttre tån på vä bakben. Vi var även då till veterinären men man gör inget och hon går nu riktigt bra på benet igen men får ta det lite lugnare en tid framöver.

Hej och godnatt från Bizzie

 

 

Dygn 21 19-03-29

Ja nu var det dags att börja skriva lite dräktighetsdagbok även om jag ännu ej är till 100% säker på att Bizzie är dräktig men hoppas så klart.

Bizzie hade ju i sin första kull 9 underbara små valpar och var en helt otrolig mamma. 

Hon är som vanligt lika tillgiven och go har ju alltid en speciell plats i mitt hjärta då hon är från min första tik Daizies första kull.

Vid denna tid i dräktigheten fördelar sig äggen jämnt och fäster vid livmoderväggen detta sker mellan dygn 19-20. Embryot som ännu bara består av celler är cirka 5 mm långt.

Ja fortsättning följer och vi kommer att göra ett ultraljud vid cirka dygn 30 för att säkerställa dräktigheten.

På lilla bilden ser ni mig och Bizzies mamma Daizie på hemresan från Markaryd då var hon 8 veckor och på bilderna nedan några av hennes små födda 16-11-29.

Kram Alla och på återseende.

Liten skrutt 18 dygn

Fina Jojo Moonzand Starfighter 4 månader

Älskade Jojo på sin första utställning 10 mån gammal där han blev 2:a Bästa Hane efter pappa Paul.