Dygn 40, 2019-04-17

Godmorgon!

Lucky växer och frodas runt lilla magen. Vi har nu kommit ända fram till dygn 40 och nedräkningen kan snart börja.

Jag mäter magen en gång i veckan och vid första mätningen var Lucky 70 cm och vid mätningen i måndags hela 80 cm. Spännande är det.

Hon äter bra, mår bra ja allt sammantaget så mår hon super.

De små fostren är nu cirka 7 cm långa och pälsen börjar växa runt dag 45. I slutet på nästa vecka kommer kommer de små vara så starka så vi kommer kunna känna dem!

Det var lite uppdatering här innan påskHjärta

Dygn 31, 2019-04-08

Hej!

Idag har varit en stor dag, vi har varit på veterinär kliniken i Upplands Väsby och tagit ultraljud på vår goding Lucky och det blir smått i början på maj. Skall bli så härligt att ha små ulltussar här hemma igen!

Lucky har nu gått halva tiden av sin  dräktighet, mår superbra lika piggelin som vanligt!

Hej och på återseendeLer stort

Dygn 21 190329

Ja idag är det första gången jag skriver här i Luckys dräktighetsdagbok. Är ju inte till 100% säker ännu att hon är dräktig men hoppas såklart.

Hon är mycket mycket tillgiven nu vill helst sitta i knä, ligga i soffan hela kvällarna. Vill vara vid min sida under hela dygnet. Hon är i vanliga fall ganska självständig. 

Runt 20 dagars dräktighet så fördelar sig äggen jämnt mellan livmoderhornen och fäster vid livmoderväggen, detta sker 19-20 dagar efter befruktningen. Embryot består av ett antal celler och är cirka 5 mm långt.

Ja som sagt vi hoppas verkligen att Lucky är dräktigt men kommer att göra ultraljud vid cirka dygn 30 för att säkerställa dräktigheten.

Fortsättning följer................många kramar till alla som följer oss. På bilderna är Lucky 4 månader.

Lucky 8 veckor gammal.

Lucky 4 månader på sin första husvagsresa

Fina goa Lucky 6 månader